11 деца от крумовградското село Токачка са приети в болница със

...
11 деца от крумовградското село Токачка са приети в болница със
Коментари Харесай

11 деца от крумовградско село са приети в болница със съмнения за натравяне

11 деца от крумовградското село Токачка са признати в болница със подозрения за натравяне в кърджалийската болница. Това разгласи пред Българска телеграфна агенция шефът на Центъра за Спешна здравна помощ доктор Атанас Митков.

По думите на кмета на Токачка – Мохамед Имам, става въпрос за общо 11 деца, които, откакто са яли храна в учебното заведение, са се почувствали зле. Според него не може да каже, че става въпрос за натравяне. Всички те са възпитаници от първи до трети клас. На място са чиновници на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ), сподели още кметът. От РЗИ и ОДБХ потвърдиха за Българска телеграфна агенция, че екипи са тръгнали на инспекция и взимане на проби и натривки. Уточниха единствено, че децата са яли риба, само че от всички над 50 деца яли риба в учебното заведение, единствено при някои има недоволство. 

За Българска телеграфна агенция кметът на Крумовград Себихан Мехмед разяснява, че от всички деца, прегледани от експерти и детски доктор, единствено едно е прието в болница, тъй като е повръщало. Останалите са пуснати, като им е назначен хранителен режим. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР